Nuffnang-ADVertisemeNT

Assalamualaikum~~

Monday, May 16, 2011

~~ Finally, its OVER~~ MACBETH - EPL Champs - CUTI SEM!! yeay!!

Assalamualaikum n hYE aLLS~~

i think its not to late to wish "Happy Teachers Day" to all the teachers around the GLOBE~~ 


my entry for today is about 3 benda, MACBETH - EPL Champs - CUTI SEM!!

1. MACBETH

pada tanggal 15 Mei 2011, SUNDAY, geng2 TESL COHORT 2 ade buat Macbeth Dramatization at Taman Budaya Negeri Terengganu, KUALA IBAI~~ mesti korang tertanya-tanya kan, gempak giler smpai buat kat situ.. fuh!!.. hahahahaha... okeh guys and gals, cite die camni~~ pd asalnya, barisan MAJLIS TERTINGGI (MT) [dh mcm dlm JPP lah plak], okeh smbung, MT decide nk buat kat DEWAN al-FARABI je, so bdk2 IPG bleh join skali nengok... pastu diorang tukar kptsn... lps berbincang sesama MT, diorang decide balik utk buat kat TAMAN BUDAYA tuh.. faktor2 nk buat kat situ is, kitorang punye bajet besau!! RM 6K.. nih abg hensemm Zafruddin yg gitau.. bajet besar so sbb tuh kite buat at TAMAN BUDAYA~~ plus, leh ajak org luar tgk.. AJK yg bahagian jmput org nih dh decide nk ajak bdk IPG MIZAN, SESTER, SMS Dungun, MRSM KT, LEBEST, IPG KDRI n orang luar sket~~ pementasan nih dh pon diwara-warakan di TERENGGANU.FM (munurut MADAM FAIZAH)... fuh, memang gempak ah kan, sume org tau.. SO, pada malam sblm pementasan tuh kitorang memang excited giler2 nk gegarkan TAMAN BUDAYA!!! hahahaha.. menjelang hari kejadian sume dh smangat giler ak nampak... before naek bas dh ramai giler brkumpul dpn AL-FARABI~~ tepat jam 8.30 PAGI, bas yg bwk STAGE CREWS bergerak menuju KUALA IBAI... (aku pon ade skali lam bas tuh)... sepanjang perjalanan, aku duk pikir camne lah nk bg lighting nih gempak giler... (sbb aku n Abe MAT yg in charge bahagian lighting).. smpai je kat TAMAN budaya tuh, aku terus terjah bilik lampu~~ hahahahaha!! seronok doe maen lampu!!.. EN ROSLAN dh tnggu kitorang dlm blik tuh.. pg tuh dimulakan dgn RAPTAI dlm 2jam.. lps habish raptai kitorang rehat.. TERIMA KASEH BEBANYAK DIUCAPKAN KPD EN ROSLAN di atas sume tnjuk ajar.. SLAMAT HARI GURU EN ROSLAN>> HahahAHA!!.. Macbeth stat kul 2.30~~ kul 3 baru penuh seat.. dlm 2 jam pementasan tuh, ak n mat duk sibuk maen lampu.. antara suis feveret ak adalah 68, 72, 74, 78, 79, 87, 69 and 85.. haaaaa, byk giler kan.. abe mat punye part lg byk suis~~ dalam kul 5 lebeh2, pementasan pon tamat~~~ ALHAMDULILLAH, first word come out from my mouth, lega giler lps abish macbeth nih..
kitorang sume pulang ke IPG dgn hati yg gembira n hepi sgt2~~



2. EPL Champs!! MAN UTD


haa, kalu yg nih xusah dikabo dakpe.. habih se dunia tahu doh!! hahahahaha... tp takpe ah, guane2 pom nk kabo gop... selepas mencatatkan keputusan seri 1-1 dalam perlawanan menentang Blackburn Rovers, Mancehster United dengan rasminya telah dinobatkan sbg CHAMPION English Premier LEague 2010-2011!!! hahahaha!!! sape x sronok woi kalau fevret team menang!! hahahahahaha~~ anyway congratsa MAn Utd.. kpd pasukan2 yang laen, try again next season..
bak kata chicarito, tahun nih ak nak menang 2 kejuaraan, Barclays dh dapat, pasni nk amik piala ECC plak.. 








3 Cuti SEM (3 weeks) lama doe~~


setelah 4 bulan stengah berhempas pulas menghadapi Semester PPISMP yang memenatkan n penuh dgn cabaran nih, akhirnya it has come to an end.. rase sedeh laa plak nk meninggalkan alam sem 2 nih tp nk buat camne, masa yg berlalu x akan kembali.. last week, ak dh pon meletak jawatan sbg KU secara rasmi, so NEXT SEM SAPE NK JADIK KU!!??? hahahahaha... kalau xde org, ak bleh je~~ ehem2.. hehehehe... hari ni dh 16 mei, 2nd last week before cuti sem... agak byk benda yg nk disetel.. including, COURSE FOLDERS (LDS, SS, LDV, ES, LS and ELS)[nih yg lecturer mintak ah]... yg laen tuh ak buat je folder nye, nak2 MATH, PJ n PIM~~ al maklumlaa, student rajin... hikhikhik, bangaa diri betoool!!!... and tidak ketinggalan, keje2 KKP MASIH lg berbaki 2 yaitu ES n LDS.. ak hajat sblm brakhirnya mnggu nih, ak nk ciapkan KKP LDS n then smbung ngan ES~~ insyaAllah sempat...




___________________________
Semoga Allah melimpahkan RAhmat n berkat-Nya kpd aku... Ya Allah Ya Tuhanku, Ampunilah dosa-dosa ku, dosa kedua ibu-bapaku~~ kepada-MU aku berserah~~


sekian saja, Assalamualaikum~~ muzarK-7

3 comments:

Aizuddin said...

haha..aku pon backstage jugak..katang mollep angkat batu, kusi, meja, pokok mati n so on..bilik lighting ada aircond..xaci :p

Pach said...

sungguh seronok buat pementasan kat tempat 'kejadian' ye.. hehe..

Gempak Doe!

Ahmad Al-Muzakkir said...

din: sep2 backstage hebat skali !! hahaha... naseb ah, blakang tuh ade econ gop.. tp slow ah~~ dengki ah tu!! wuu!!

pachi: apa kata kita buat sekali lagi!!