Nuffnang-ADVertisemeNT

Assalamualaikum~~

Saturday, April 30, 2011

Kami semua bakal jadi CIKGU!! C.I.K.G.U.~~

'Sir Muzakkir~~ hihihihi'
Kami akan jadi cikgu 5 tahun lagi.. INSYAALLAH~~ 


Kehidupan seorang guru bukan senang taw :)
becoz we deal dgn human being..
kita ada feeling n anak2 didik kita pon sama..
kadang2 diorang perlukan perhatian n mcm2 lagi..
sometimes kita memangg akan rase tekanan..
tp memang gitu lumrahnye.. be positive.. insyaAllah, all is well
jangan jadik CIkgu camni~~ takot anak2


banyak yg perlu dipelajari sebelum jdik cikgu...
aku ni dh sedia belom jdik cikgu nih??
mcm x jew...
TAPI..
aku excited nk gi SBE atau name penuhnye School Based Experience..
hehehe..
ak nak ngaja SK Padang Mengkuang, skolah rendah aku dulu
tapi kan... aku baru Semester 2 PPISMP...
aduyai, kene tunggu tahun depan jugak lah nampaknya..
SO
from now on, ak da kene blaja camne nk jadi 
seorang CIKGU yg baik...
aku cam nk try jadik cikgu ganti kat SKPM tu nanti...
sekurang2nye sbgai permulaan bagi aku utk jadik cikgu...
fahmi~~


TAPI...
cube imbas balik sebelom2 ni...
banyak kes dlm paper yg mana guru menjatuhkan sendiri status seorang guru...
so sebagai bakal guru,,,
aku ngn kawan2 lain mesti cover balik...
naik taraf status cikgu!!!
yeaaaayyy!!!
kene jugak!!!
supaya masyarakat pndang kami dengan rase hormat...
amin :)

Ya Allah Ya Tuhanku, kau berkatilah perjuanganku ini..
AMIN~~

6 comments:

rienmiel said...

askm~
aha...he's a blogger too...
now i knoe...hehe~

rienmiel said...

askm~
aha...he's a blogger too..
now i know..hehe~

Ahmad Al-Muzakkir said...

waalaikumussalam miss~~
da lame da.. restart.. hehehe..
bile miss nk balik?? sy nih dh rindu giler2 tau miss~~

_muzarK_

Mosaic said...

xdek butang "like" ke?
nak like ney.
HAHA

Anonymous said...

salam..igt K...cikgu amat berpengaruh dlm membentuk akhlak seorg insan....kita sbgai umat islam..stiap org dri kita adlah daie...jdi kne sllu brdakwah...

Ahmad Al-Muzakkir said...

salam anonymous.. insyaAllah~~ terimo kaseh utk nasihat brmakna itu.. berkhidmat kerana Allah~~ Allahuakbar!!!